Recht op Rechts

1 mei 2011 ‘Recht op Rechts!


Brasschaat 1mei 20011, onder een stralende zon verzamelden jong en oud om zich per bus naar de 1 mei optocht te Ninove te begeven. Voor onze kersverse VBJ Brasschaat afdeling was dit de eerste optocht.

Een kort verslagje van de meisjes;

De sfeer zat er al goed in bij ons en tegen 10u waren we goed en wel vertrokken richting Ninove. Daar aangekomen werden de nodige handen geschud vooraleer de optocht van start ging. Met een leeuwenvlag in de hand en veel rumoer wandelden we door het centrum van Ninove, waar we toch wat bekijks hadden. Slagzinnen werden enthousiast herhaald: ‘Werk voor eigen volk eerst’, ‘België schaadt, Vlaanderen baat’ … Na de optocht werden we hartelijk verwelkomd op het dorpsplein in Ninove, waar een heus podium en grote tent klaarstond. De eerste toespraak kregen we van nationaal secretarisGuy D’haeseleer gevolgd door nationaal Voorzitter Bruno Valkeniers die eveneens een een inspirerende toespraak hield. De verzuchtingen van beide sprekers klopten volgens ons als een bus en konden op meer dan onze sympathie rekenen. Na afloop werd ons ‘ne pistolet’ en een drankje aangeboden. Met dit warme weer konden we wel wat verfrissing gebruiken, dus het duurde niet lang voor we met een drankje aan de fontein plaats namen. De plaatselijke frituur uitbater, aan het pleintje, moet meer dan tevreden geweest zijn met de opkomst van ons ‘Vlaams Belangers’ want zijn zaakje liep gesmeerd. Na een tijdje te hebben genoten van de zon, was ’t tijd om naar huis te gaan. Terug de bus op waarvan enkelen onder ons gebruik maakten om een dutje te doen…

Conclusie: Wij ondervonden dat je van het Vlaams Belang geen schrik moet hebben, zij hebben het beste voor met onze toekomst. Bij deze nodigen we, bij een volgende gelegenheid, meer jongeren uit om de taboes te doorbreken en zich aan te sluiten bij het VBJ Brasschaat.

Annelore Mertens, Anu Smets, Veerle Van Linden van VBJ Brasschaat


Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...