Persverklaring

Na de juridische en mediatieke heksenjacht tegen het Vlaams Blok, culminerend in de veroordeling van onze partij door de Gentse rechtbank op21 april, hebben wij een oproep gedaan tot de Vlaamse kiezers om de vrijheid en de vrije meningsuiting in Vlaanderen te herstellen.

We kunnen vandaag alleen maar vaststellen dat onze oproep in Vlaanderen massaal is gevolgd, dat het Vlaams Blok misschien wel een miljoen Vlaamse kiezers achter zich schaart en dat we veroordeeld werden door een Belgische rechtbank maar vandaag door het volk werden vrijgesproken! We willen van deze gelegenheid gebruik maken om in de eerste plaats de vele honderdduizenden gewone Vlaamse kiezers onze grote dank uit te spreken.

Het Vlaams Blok eist vanwege de andere Vlaamse partijen respect voor de democratische verkiezingsresultaten. Een miljoen Vlaamse kiezers kunnen niet langer genegeerd worden. Het schandalige cordon sanitaire is eens te meer door het volk veroordeeld, het wordt tijd dat de politiek luistert, dat de Wetsstraat luistert naar de Volksstraat.

In het bijzonder de andere oppositiepartij CD&V-NVA moet nu het cordon begraven en het Vlaams Blok als een volwaardige politieke gesprekspartner behandelen. Ook Vlaams Blok kiezers hebben recht op RESPECT !

De paarsgroene regering is zwaar afgestraft voor haar links en anti-Vlaams beleid, voor het vreemdelingenstemrecht en de miljardenstroom van Vlaanderen naar Walloni?. Paars is vandaag weggestemd.

De Vlaamse kiezers eisen “meer Vlaanderen”. Het Vlaams Blok steekt de hand uit naar alle politieke krachten in Vlaanderen die met ons deze ommekeer naar MEER VLAANDEREN willen teweegbrengen. Wie deze uitgestoken hand weigert beledigt een miljoen Vlaamse kiezers en bewijst de democratie in Vlaanderen een slechte dienst.

Frank Vanhecke
Voorzitter Vlaams Blok

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...