Pek en veren!!!

Pek en veren!

 

De bewoners van de Bethanielei keken al lang uit naar de herstelling van hun gehavend wegdek. Door het slechte weer werden de werken keer op keer uitgesteld tot op die zonnige 11-julidag, onze Vlaamse feestdag.

Veel reden tot feesten hadden de bewoners van de Bethanielei echter niet. Een orkaan van machinerie raasde er door de straat. Wat voorheen ingepland stond als 4 dagen werk, werd door de aannemer gereduceerd tot een halve dag. Het desastreuse resultaat:beschadigde bomen, scheuren en putten in de nieuwe asfalt,…. Kortom, schandalige uitvoering van de werken.

Om het resultaat van de slecht uitgevoerde werken aan te klagen bij de gemeente, verzamelden de bewoners 117 protesthandtekeningen en bezorgden deze aan de gemeentesecretaris. De benadeelden werden op hun beurt om de oren geslagen met 2 bladzijden vol puntjes, komma's en geleerde woorden die de onkunde van de aannemer moesten verdoezelen.

Vlaams Belang Brasschaat deed een plaatsbezoek en legde haar oor te luister bij de bewoners. Ons gemeenteraadslid Luc Van der Schoepen diende vervolgens een toegevoegd punt in op de gemeenteraad van eind augustus. De bevoegde schepen, Dirk de Kort(CD&V) beaamde de spijtige wantoestand en ongelukkige communicatie. Hij beloofde werk te maken van de nodige verbeteringen en herstellingen aan het nieuwe wegdek. Voor Vlaams Belang zijn de uitgevoerde werken een schandvlek in onze gemeente en betekenen ze enkel kosten op het sterfhuis. Onze partij dringt dan ook aan om snel en degelijk de uiteindelijke heraanleg van de straat uit te voeren.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...