Magda Soetens maakt overstap naar Vlaams Belang.

Brasschaat, 16 mei 2006.

 


 


?Meer dan ooit Vlaams Belang?


Brasschaats CD&V-gemeenteraadslid Magda Soetens maakt overstap naar Vlaams Belang.


Magda Soetens, gemeenteraadslid voor de CD&V in Brasschaat sinds 1994, maakt bekend dat zij haar partij verlaat.


Mevrouw Soetens heeft de jongste jaren vastgesteld dat het Vlaams Belang haar idee?n meer verkondigt dan haar huidige partij. De CD&V heeft de laatste jaren weliswaar een meer Vlaams en rechts profiel, maar blijft last hebben van een bepaalde koudwatervrees en blijft zo bijvoorbeeld vasthouden aan het cordon sanitaire.


Zij heeft kunnen vaststellen dat het Vlaams Belang in Brasschaat sinds 1988 een constructieve oppositie voert en heeft vertrouwen in de ploeg die in oktober naar de kiezer zal trekken.


De gebeurtenissen van de jongste dagen, met de politieke – en mediahetze tegen het Vlaams Belang als gevolg, hebben haar niet afgeschrikt. Zij vindt het integendeel onrechtvaardig dat het Vlaams Belang van welke verantwoordelijkheid dan ook wordt beschuldigd. Zij vindt dat haar plaats dan ook meer dan ooit bij het Vlaams Belang is.Zij zal haar overstap formeel laten akteren op de eerstkomende gemeenteraad van 1 juni. Zij heeft vandaag telefonisch haar voornemen meegedeeld aan Burgemeester de Kort.


Dimitri Hoegaerts


afdelingsvoorzitter


0476-32 97 17 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...