“Hou Jambon uit onze buurt!”

Vandaag hield onze Brasschaatse afdeling van het Vlaams Belang een protestactie in Maria ter Heide tegen de geplande komst van 250 asielzoekers in de Brasschaatse munitiedepot.

Het lakse asielbeleid van Theo Francken wordt te dwangmatig bevonden en stelt hiermee de Brasschaatenaar voor een voldongen feit. Jan Jambon geeft zijn eigen gemeente op een presenteerblaadje. 

“Het gemeentebestuur staat er bij en kijkt ernaar. De lokale N-VA voert braaf en zonder kritiek de federale opengrenzenpolitiek uit. Jan Jambon heeft Brasschaat als locatie voorgesteld om de linkse kritiek te pareren dat N-VA niks zou doen”, stelt Brasschaats fractieleider voor Vlaams Belang Dimitri Hoegaerts, die wel voorstander is van het plan om met een lokaal opvanginitiatief geen 28 maar 38 mensen op te vangen.

Volgens hem is het betroffen kamp, dat eigenlijk net op het grondgebied van Kapellen ligt, ook niet geschikt voor de opvang. “Er moeten te veel aanpassingen gebeuren”, zegt hij. En als er dan toch asielzoekers komen, geeft men volgens hem beter voorrang aan vrouwen en kinderen.

Het is voor de burger al langer duidelijk dat op de rug van de stroom vluchtelingen er ook terroristen, criminelen en benefietsurfers het land instromen. 

Het huidige lakse asielbeleid bestaat dus uit een gevaarlijke formule die allicht enig risico inhoudt voor de veiligheid van onze eigen burgers. Indien er geen onderscheid kan gemaakt worden tussen de vluchtelingen, criminelen en diegenen die komen om onze sociale voorzieningen op te souperen dan zeggen wij resoluut NEEN aan de komst van de 250 asielzoekers.

Uw fractie,

Dimitri Hoegaerts, Luc Van der Schoepen en Linsey De Vooght.

 

 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...