Het Vlaams Blok dankt zijn kiezers!

Dank zij u is het Vlaams Blok niet alleen de grootste partij in Vlaanderen maar ook in Brasschaat. Het Vlaams Blok haalde meer dan 30% in

Dank zij u is het Vlaams Blok niet alleen de grootste partij in Vlaanderen maar ook in Brasschaat. Het Vlaams Blok haalde meer dan 30% in Brasschaat en laat zo alle andere partijen ruim achter zich. Onze twee kandidaten Mieke De Bats en Chris Colman behaalden beiden een mooie score en lieten op het vlak van voorkeurstemmen alle Brasschaatse kandidaten van de andere partijen ver achter zich.


Het Vlaams Blok is nu meer dan ooit een politieke factor waar in een normale democratie rekening mee zou moeten gehouden worden. Het Vlaams Blok wil als grootste partij zijn verantwoordelijkheid niet ontvluchten en is bereid om een breed Vlaams front te steunen. Getuige daarvan zijn onze tien Vlaamse breekpunten die wij in de aanloop naar de verkiezingen voorstelden en ons aanbod om zelfs vanuit de oppositie een Vlaamsgezinde minderheidsregering te steunen. Wat wij vandaag in Vlaanderen doen, willen wij morgen ook in Brasschaat doen.


Maar dan valt al snel het woord ?cordon sanitaire?. Men kan er zich achter blijven verschuilen, maar er zijn signalen en gebeurtenissen die aantonen dat dat in Brasschaat niet automatisch het geval zal zijn.


De verklaringen van Brasschaats burgemeester Dirk de Kort in het Laatste Nieuws over het cordon sanitaire (?doorbreek het cordon om hen uit hun ?underdogpositie? te halen. Laat hen meedenken?) waren in dat opzicht zelfs niet verrassend.


Enerzijds werd het cordon reeds diverse keren doorbroken binnen de gemeenteraad van Brasschaat, door de aanvaarding van Vlaams Blok-voorstellen. Wij denken in Brasschaat sinds 1988 mee. Anderzijds werd het cordon al eens gebruikt om steekspelletjes tussen de lokale CD&V en VLD te spelen, waarbij ene keer de eerste de tweede verweet het cordon te hebben doorbroken of een andere keer andersom. Omdat het Vlaams Blok sterk staat in Brasschaat, was het cordon ook al enkele keren contraproductief voor Brasschaat als gemeente, bijvoorbeeld bij de vertegenwoordiging van de gemeente in een aantal intercommunales.


Los van die spelletjes rond het cordon doen wij in Brasschaat verder zoals we reeds sinds 1988 bezig zijn, met toen ??n en nu reeds zeven gemeenteraadsleden. In 2006 zal onze partij opnieuw opkomen met een volledige lijst met bekwame kandidaten en een sterk lokaal programma. 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...