Oxfam, een immorele kwestie?

Op de gemeenteraad van 15 december 2014 stond een financiële noodhulp geagendeerd voor oorlogsvluchtelingen en slachtoffers in het midden oosten. De gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking stelde een donatie voor van 500€ ten behoeve van de Syrische vluchtelingen via hulporganisatie Oxfam en 500€ ten behoeve van slachtoffers in de GAZA strook via het Rode Kruis.

Onze fractie stemde tegen de toekenning van deze financiële noodhulp. Waarom dan wel? Voor onze fractie was een financiële donatie via Oxfam een te immorele kwestie om wel volgende redenen.

We namen de nieuwe directeur van Oxfam, namelijk Guido Van Hecken, onder de loep en zijn op zeer bezwaarlijke feiten uitgekomen. Guido Van Hecken was betrokken bij een bomaanslag in de Zuid Afrikaanse hoofdstad Pretoria op 19 mei 1983. Een bomaanslag waarbij tientallen onschuldige burgers om het leven kwamen en honderden gewonden vielen”. Ironisch genoeg maken ze een zulk individu als Van Hecken dan ook nog directeur van een humanitaire hulporganisatie.
Onze fractie stelde dan ook voor aan het bestuur om 1000,00€ te storten aan het Rode kruis. Het hoeft U niet te verbazen dat onze tussenkomst op weinig sympathie kon rekenen van het N-VA/CD&V bestuur.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...