De ontgroening van Groen

De ontgroening van Groen

 

Op zaterdag 17 november kreeg Wouter van Besien als voorzitter van Groen een heus en ongezien forum in Het Nieuwsblad. Groen zit in de lift zou je dan denken.

 

Wouter stelt zo dat Groen al langer niet meer de partij is van de 'geitenwollensokkendragers'. Mijn persoonlijke mening? 'Groen' is ook niet meer zo groen als haar naam laat uitschijnen. In het interview laat Van Besien zich uit over de onwil in Brasschaat die heerst rond het doortrekken van de tram en onze vrees voor verstedelijking. “In Brasschaat willen ze geen tramlijn omdat die de stad dichterbij zou brengen” luidt het. Wie kan het zich voorstellen? Een voorzitter van een partij als 'Groen' die pleit voor verstedelijking. Terwijl in Schilde en ‘s Gravenwezel een groene drukkingsgroep met de naam 'Green Please' zich net hevig tegen 'verdeurnisering' en verstedelijking verzet omdat dit het typisch landelijk karakter zou bedreigen. Een zeer terechte strijd die wij als Vlaams Belang graag mee ondersteunen en al zeker wat ons Brasschaat betreft.

 

Vlaams Belang Brasschaat was de eerste partij die zich heeft verzet tegen de komst van de tram en de verstedelijking. Gemeenten als Brasschaat en Schilde zijn dan ook noodzakelijke groene longen die een niet te onderschatten rol spelen als het aan komt op luchtzuivering.

 

U leest het, waar andere partijen hun ideologie verliezen, verbreden wij onze horizon zonder in te boeten op onze vaste waarden. Waarom? Omdat wij steeds denken in het belang van de Vlaming en dus in het algemene Vlaams belang.

 

Luc Van der Schoepen

afdelingssecretaris

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...